Cunda Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi, proje okul kapsamında

Ayvalık’ın turizm hizmet alanında öğrenci yetiştiren Cunda Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi, proje okul kapsamına alındı.

Projeye partner olarak, Türkiye ve yurtdışında otelleri bulunan özel bir turizm şirketinin adı geçiyor. Statü değişikliği ile öğrencilere işbaşında eğitim imkanı sunulması hedefleniyor.Eğitim-Sen ise, bilimsel eğitimden uzaklaşılıp piyasa koşullarına göre eleman yetiştirileceği. Ve okulda görev yapan branş öğretmenlerin başka illere atanacağı kaygısı taşıyor.

Ayvalık’ın en saygın okulları arasındaki Cunda Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi,proje okul ilan edildi.Aralarında Ayvalık’ın da bulunduğu Türkiye genelinden seçili 10 turizm lisesi listesine alındı.

UYGULAMALI EĞİTİM…

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm meslek lisesi öğrencilerinin eğitimlerini sürdüreceği partner otellerle anlaştı.Bakanlığın turizm sektörünün ihtiyacı olan nitelikli elemanları yetiştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı. “Mesleki Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü” kapsamında, özel otellerle işbirliği yapılacak.Bu sayede turizm öğrencilerine işbaşında eğitim imkanı sunulacağı belirtiliyor. “Konaklama ve seyahat”, “yiyecek içecek” ve “eğlence” hizmetleri. alanlarında öğrenim gören öğrenciler,  anlaşmalı partner otellerde uygulamalı eğitim alacak.

 ATAMALARDA DANIŞTAY KARARI VAR

Eğitim-Sen Ayvalık Temsilcisi Halis Çalık ise, çağdaş ve bilimsel eğitimden yana olduklarını belirtti.”Eğitimin  kalitesi projeyle değil yatırımla artar .Bu proje, piyasa koşullarına göre adam yetiştirmektir”dedi.Çalık, ayrıca, proje okullara dışarıdan öğretmen atamalarını yargıya taşıdıklarını belirtti.

Kaynak:http://www.ayvalikhurses.com